14. 8. 2022 Martina Nová

Billa Cup den čtvrtý: Sparta obsazuje druhé místo

Billa cup se blíží ke svému konci a na programu jsou tři závěrečná utkání. Vše odstartuje zápas o páté místo v 9:30, v němž se střetne Nitra se Vsetínem. Následovat bude boj o bronzové medaile, kde se potká v pravé poledne Slavia s Třincem. Vše uzavře finálový boj o zlato, naši sparťané vyzvou plzeňské Wolves, startuje se v 14:30. Průběžné informace vám přineseme zde v článku, všechny zápasy můžete také sledovat živě na Onlajny.com.

Průběh prvního, druhého a třetího hracího si můžete přečíst na našem webu.

Rozpis nedělního programu

utkání o 5. místo: HK Nitra - VHK Vsetín 3:5 (0:1, 1:1, 2:3)

První třetina nabídla vyrovnanou podívanou, v níž se v samotném závěru prosadil Vsetín zásluhou Matyáše Fuska. Oproti tomu Nitra nedokázala využít přesilovku pět na tři. V prostřední části sice Nitra dokázala vyrovnat skóre na 1:1, jenže v závěru šli na trestnou lavici dva slovenští hráči a Vsetín to potrestal. Nedisciplinovanost trápila Nitranské i v závěrečné dvacetiminutovce, Vsetín si tak dokráčel k vítězství 5:3 a obsazuje pátou pozici na turnaji.

Branky a nahrávky: 36. Ťapušík (Grimbel), 41. Ozimák (Ťapušík), 60. Ackermann (Ozimák, Pinček) – 18. Fusek (Vlk), 40. Malý (Hynek), 51. Vašička (Vašička, Vlk), 54. Malý (Mikulka, Dubec), 56. Vašička (Vinklárek)


utkání o bronz: HC Oceláři Třinec - HC Slavia Praha 2:6 (2:0, 0:3, 0:3)

Třinec měl utkání dobře rozehrané, v první třetině se dvěma slepenými góly dostal do dvoubrankového vedení, jenže po 20 minutách nabrala hra zcela odlišný spád. Slávisté se museli v kabině patřičně nabudit, jelikož od druhého dějství na ledě celkem dominovali. Nejprve dvěma trefami v 26. minutě srovnali skóre a v závěru prostřední dvacetiminutovky šli do vedení. Ve třetí části se Oceláři pokoušeli něco na výsledku změnit, ale marně. Pražané přidali Javorkovi do branky další tři trefy a bylo hotovo. Slavia sice neobhájila titul z loňského roku, nicméně útěchou jí může být zisk třetího místa.

Branky a nahrávky: 4. Lazovský (Kopačka), 5. Hrček – 26. Keller, 26. Švancar (Skyba), 40. Holešovský, 43. Holešovský (Kušta), 45. Huk (Keller), 47. Chylík.


utkání o zlato: HC Sparta Praha - HC Pilsen Wolves 1:7 (0:3, 1:2, 0:2)

Závěr turnaje byl ve znamení zápasu domácí Sparty a plzeňských Wolves. Naneštěstí pro naše hráče se utkání od začátku vyvíjelo jasným směrem, již v první třetině se Plzeň ujala tříbrankového vedení, po prvních dvou gólech vyhnala Bělovského z branky a nahradil ho Völfl. Vstup do prostřední části se našim mladíkům povedl, na 1:3 snížil Ondřej Havlena. Jenže Wolves přidali další dvě trefy a Spartu to srazilo do kolen. Ve třetí třetině již neměla motivaci bojovat a Bukovec s Naumenkem jen korigovali výsledek na 1:7.

Branky a nahrávky: 21. Havlena (Vaňha, Gottwald) – 14. Potapov (TS), 14. Popovyč, 16. Popovyč (Reisnecker), 30. Naumenko, 32. Potapov (Naumenko), 44. Bukovec (Potapov), 49. Naumenko.


Konečné pořadí turnaje

  1. HC Pilsen Wolves
  2. HC Sparta Praha
  3. HC Slavia Praha
  4. HC Oceláři Třinec
  5. VHK Vsetín
  6. HK Nitra

Nejlepší hráči turnaje:

Brankář: Matyáš Javorek, HC Oceláři Třinec

Obránce: Adam Burda, HC Sparta Praha

Útočník: Yegor Potapov, HC Pilsen Wolves

Střelec: Vojtěch Švancar, HC Slavia Praha


Finančně podporuje:


AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek