18. 4. 2022 Daniel Ryl

Matuškin: Z našich chyb se poučíme

Gólový účet finálové série otevřel parádní trefou od modré čáry Maxim Matuškin, ale další ze sparťanů už ho nedoplnil. Třinec naopak trestal sparťanské chyby a urval první vítězství v sérii. "Byl to první zápas, nesmíme sklápět hlavy. Prvních čtyřicet minut bylo z naší strany dobrých, pak rozhodly naše chyby," uvědomuje si zkušený obránce.

Vydařený vstup do zápasu korunoval v přesilové hře právě obránce Maxim Matuškin, jehož střela od modré čáry proplula až za Kacetlova záda. "Začali jsme dobře. Prvních čtyřicet minut bylo z naší strany dobrých," pochvaloval si po utkání autor prvního finálového gólu.

Ve třetí třetině však přišly chyby včetně nepřesné Matuškinovy rozehrávky, které Třinečtí využili a otočili vývoj zápasu. "Udělali jsme bohužel několik chyb, které dokázali potrestat. Inkasovali jsme góly po zbytečných chybách, ale takový je hokej. To se stává, nesmíme sklápět hlavy," zůstával pozitivní zkušený obránce.

Většinu zápasu totiž náš tým předváděl zodpovědný výkon s jistým Júliem Hudáčkem v zádech. "Byl to vyrovnaný zápas, který rozhodly chyby. Ve finále se potkaly dva velmi kvalitní týmy, které vyhrály mnoho zápasu a mají kvalitní kádry, ale jak jsem říkal, odehráli jsme teprve první zápas. Nic jsme neztratili," udržuje optimismus Matuškin.

Jak se na zítřejší zápas připravit? "Musíme zchladit hlavy, podívat se na video a připravit se na druhý zápas. Když nebudeme dělat chyby, můžeme uspět," věří před úterním druhým duelem.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek