1. 4. 2022 Petr Pavlík

Junioři startují semifinále proti Plzni!

Vzhůru do boje! Sparťanští junioři startují semifinálovou sérii proti Plzni, proti které v aktuální sezoně ještě nebodovali. Náš tým vstoupí do třaskavé série plné emocí na obou stranách v pátek 1. dubna od 18:00 hodin, druhé vzájemné měření sil na je programu o následující den, konkrétně v sobotu 2. dubna od 12:45 hodin.

Urputnou sérii s Kometou rozsekl až pátý duel

Sparťané sehráli ve čtvrtfinále velmi zajímavé duely s brněnskou Kometou. Náš tým v úvodních dvou domácích zápasech zvítězil 6:2 a 5:3 a v sérii se ujal vedení 2:0 na zápasy. Sparťanští junioři mohli už v příštím utkání na brněnském ledě pomýšlet na postup do semifinále, avšak Moravané v domácím prostředí sérii výrazně zdramatizovali. Kometa nejprve ve třetím utkání s výraznou podporou svých fanoušků porazila náš tým, který prohrál divokým poměrem 4:6 a v následujícím klání sparťané znovu neuspěli, tentokrát těsnějším skóre 2:3. V rozhodující páté bitvě v Praze však náš tým nezaváhal a zvítězil 6:2.

ZÁPASY ČTVRTFINÁLE PLAY OFF

  • ČF1: úterý 22. března: Sparta - Kometa 6:2
  • ČF2: středa 23. března: Sparta - Kometa 5:3
  • ČF3: sobota 26. března: Kometa - Sparta 6:4
  • ČF4: neděle 27. března: Kometa - Sparta 3:2
  • ČF: úterý 29. března: Sparta - Kometa 6:2

Tomek: Série s Kometou byla jedna z nejlepších v kariéře

Vynikající vstup do letošního play off prožívá zejména obránce Tomáš Tomek, který zaznamenal v rámci vyřazovacích bojů už jedenáct kanadských bodů. „Série s Kometou byla jedna z nejlepších v kariéře, co jsem kdy zažil. Série byla plná emocí na obou stranách. Jsem moc rád, že jsme zvládli vyhrát a postoupit dál, těšilo produktivního beka. Co podle něj scházelo Spartě v duelech na Moravě? Myslím si, že jsme v domácích zápasech měli v týmu větší pohodu. Na rozhodující zápas s Kometou přišlo hodně fanoušků a jejich podpora byla znát, oceňuje Tomek.

V Brně dorazilo na třetí čtvrtfinálové utkání skoro tisíc tři sta brněnských fandů. Jak sparťané prožívali tento nevšední hokejový okamžik? „Víme, že Brno má skvělé fanoušky, kteří dokáží vytvořit parádní atmosféru. Lidi jsou známí tím, že hokejem v Brně žijí. Měli početný kotel fanoušků, domácí tým to určitě muselo nakopnout. Myslím si, že mně osobně vyhovuje hrát před takovým publikem. Je ale fakt, že někteří kluci v našem týmu byli ze začátku chvíli zaskočeni,“ uvedl.

V čem byl podle talentovaného sparťanského beka oproti soupeři největší rozdíl? „Hlavní bylo to, že Brno mělo pouze jednu lajnu na body, naproti tomu my máme všechny tři formace produktivní. Rozhodlo také to, že jsme byli hladovější po vítězství, což byl klíčový bod v sérii,“ hledal hlavní příčiny postupu do semifinále tahoun sparťanského týmu. Náš tým se před klíčovou bitvou proti Kometě dle slov Tomka dobře naladil. „V kabině jsme si řekli, že budeme hrát zodpovědně a góly určitě přijdou, což se nám povedlo. Napadaly nám branky rychle za sebou a myslím si, že jsme tím soupeře zlomili. O zápase bylo víceméně rozhodnuto, pak šlo hlavně jen o to hrát na jistotu. Plán jsme dodrželi a uspěli,“ kvitoval počínání svého týmu.

Jak již bylo zmíněno, Spartu čeká v semifinále Plzeň, vítěz základní části juniorské extraligy. „Plzeň je velmi kvalitní tým, měli jsme rozbor na videu o jejich hře. Myslím si, že jsme skvěle připraveni. Před zápasem si ještě dáme pořádný trénink a v pátek večer jdeme do další bitvy. Myslím si, že soupeř má ze všech týmů snad nejvíce hráčů ročníku 2002, takže kluci mají určitě hodně zkušeností a jsou dobří v zakončení. Budeme si na to muset dát pozor. Tímto bych chtěl zároveň pozvat sparťanské fanoušky na skvělou úvodní semifinálovou bitvu s Plzní,“ dodal závěrem obránce Tomek.

Plzeňští vybojovali postup v pátém utkání

Západočeši prožili podobně jako sparťané velmi vyrovnanou a urputnou čtvrtfinálovou sérii. Plzeň odehrála celkem pět zápasů v play off proti Pardubicím, v nichž dvakrát prohrála a třikrát dotáhla zápas do vítězného konce. Svěřenci trenéra Petra Vojana v rozhodující páté bitvě rozdrtili svého soupeře vysoko 8:1 a rozhodli o svém postupu mezi nejlepší čtyři juniorské týmy v aktuální sezoně. V pátém utkání proti Dynamu se blýskl zejména útočník Václav Adamec, jenž zaznamenal hned čtyři kanadské body za dvě branky a stejný počet asistencí.

PROGRAM SEMIFINÁLE PLAY OFF

  • SF1: pátek 1. dubna: Sparta - Plzeň
  • SF2: sobota 2. dubna: Sparta - Plzeň
  • SF3: úterý 5. dubna: Plzeň - Sparta
  • SF4: středa 6. dubna: Plzeň - Sparta

FOTO: Juniorský hokej

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek