15. 12. 2020 Petr Pavlík

Buchtele: Vyrovnané duely nás posunou dál

Proti Českým Budějovicím zaznamenal dva body a výraznou měrou přispěl k páté výhře v řadě! Útočník JAN BUCHTELE má na kontě už jedenáct branek v aktuálním ročníku. „Bylo to velmi náročné utkání, skóre bylo otevřené až do posledních minut. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Za svoje body jsem rád, ale prioritou je, aby se dařilo celému týmu,“ komentuje úspěšný sparťanský střelec.

V utkání proti Českým Budějovicím se nám podařilo vybojovat cennou výhru. Jak ses cítil?
Bylo to velmi náročné utkání, skóre bylo otevřené až do posledních minut. Věděli jsme, že nás čeká těžký soupeř. Bylo důležité, že se nám podařilo vstřelit ve druhé třetině hned dvě branky, které nás hodně nakoply. Především díky výkonům Kuby Neužila a později Machyho, kteří nás výborně podrželi, jsme vyhráli. Za tři body jsme moc rádi.

Nevíš, proč se celá situace po tvém gólu ještě zkoumala na videu?
Upřímně netuším. Slyšel jsem, že jejich obránci reklamovali, jestli jsem náhodnou kotouč do branky nekopnul bruslí. Věděl jsem, že to tak nebylo, jelikož se mi podařilo špičkou hole usměrnit puk do soupeřovy branky.

V sestavě Motoru nechyběl ani Miroslav Forman. Proběhlo před zápasem vzájemné hecování?
Samozřejmě! Formič mě před zápasem škrtil u kabiny, nevím, co si chtěl tím dokázat. (směje se) Asi si myslel, že mě tím rozhodí. (usmívá se) Správné hecování k tomu patří.

Nyní máš na kontě jedenáct vstřelených branek. Cítíš, že forma stále stoupá nahoru?
Určitě. Jsem rád, že jsem zaznamenal tolik branek. Nejdůležitější je, že se daří celému týmu. To je pro mě priorita.

Aktuálně máme v zádech pětizápasovou sérii vítězství. Jaká v kabině panuje atmosféra?
Jsme rádi, že se nám podařilo ustálit výkony a udržet se v tabulce v nahoře. Celkové skóre není vůbec špatné. V posledních zápasech nám tam spadlo docela hodně gólů, je jedině dobře, že se dokáže prosadit více formací. Pořád je na čem pracovat, věřím, že se nám podaří ještě více natáhnout naši vítěznou sérii.

AKTUÁLNĚ NA HCSPARTA.CZ

Vydražte si hrané dresy ze sezony 2023/2024

Posezonní autogramiáda s hráči Sparty

Řepík: Chtěli jsme finále, ale cíl jsme nesplnili

Krejčík: Vždycky nám chyběl kousek